Operatietechniek / film

Dit filmfragment toont het inhechten van een kunststof aortaprothese. 


Bij een Bentall-operatie, een open hartoperatie, wordt de bestaande aorta (de lichaamsslagader) vervangen door een kunststof prothese, bijvoorbeeld na een aneurisma van de aortaboog (een gebarsten bloedvat).

Op de foto links is de 'oude' aorta weggesneden en kijkt u recht in de linker hartkamer (ventrikel). Nadat de prothese is ingehecht, worden er voor en achter twee gaatjes in gebrand, op de plaats waar de coronairvaten (de kransslagaders), die het hart zelf van bloed voorzien, weer worden ingehecht (foto rechts). De slang rechtsboven is een deel van de hart-longmachine, die het hart leegzuigt om zodoende beter te kunnen opereren. Nadat alles klaar is, wordt het eigen bloed weer teruggepompt in het hart, dat vervolgens weer op lichaamstemperatuur wordt gebracht. Het hart zal dan weer spontaan gaan kloppen. Een wonderbaarlijke machine toch... de mens, nietwaar?

Fotografie en film werden verzorgd door John Derwall, D&L graphics, met dank aan Universitair Ziekenhuis te Leuven.

Stereofotografie voorbeeld. (bekijken met rood-groene stereobril)

Stereofotografie wordt uitgevoerd door kwaliteits-fotocamera's en speciaal hierop afgestelde stereolenzen. De foto's worden nadien bewerkt in programma's die het mogelijk maken om (zeer veel) diepte te zien, met behulp van een rood-groen bril. (zie link in de rechter zijbalk) De fototechiek kunnen we desgewenst ook drukken op de omslag van een proefschrift. Succes verzekerd !

Indien gewenst kunt u een aanvraag doen voor het fotograferen / filmen van uw operatie(techniek).We maken voor u een passende offerte op maat. De fotograaf is bekend met operatieprocedures en steriliteit.

Zoeken