Handleidingen

Handleiding zijn er in vele variaties en uitvoeringen. Als wij van D&L handleiding zeggen, dan bedoelen we operatieschema's, brochures voor nieuwe prothesiologie, operatie-fotoboeken, of medische boeken die over bepaalde thema's gaan. Congresboeken naar aanleiding van thema's.

Een goed voorbeeld van wat we dan echt doen, is de procedure van de Bridging Nail.

Deze unieke prothese is bedacht door dr. A. Verburg, orthopaed uit het Orbis Medisch Centrum te Sittard. Door middel van deze prothese kan men, in geval dat een geïmplanteerde heupprothese, die uitgebroken is na een val bijv. (of pathologische breuk), heel gemakkelijk vanuit de knie een overbruggingsprothese plaatsen. De naam Bridging Nail is zeer toepasselijk en vooral minimaal invasief, wat voor de patiënt dan weer een groot voordeel is.

Bij de Bridging Nail hoort een bepaalde volgorde, die gehanteerd dient te worden. D&L graphics heeft in opdracht van Dr Verburg een geïllustreerde operatie-techniek gemaakt.

Illustratie bridging Nail: De tekeningen zijn eerst in potlood uitgevoerd, waarna ze verwerkt zijn in Adobe Illustrator®. Ook de beide boren bovenaan de tekeningen zijn geen foto's, doch illustraties.