Fotografie

Operatie fotografie nodig?

Desgewenst verzorgen wij de fotografie / film voor u van die speciale operatie die u graag vereeuwigd wil zien. We zijn bekend met de operatieprocedures en de bijbehorende steriliteit.

Ook stereofotografie behoort sinds kort tot de mogelijkheden. (hiervoor hebt u een rood-groene bril nodig om het diepte-effect te kunnen waarnemen)

Voor een aantal medische instanties verzorgen we operatiefotografie en dat doen we met veel overtuiging.

Universitair ziekenhuis Leuven:

Een 7-tal zeer speciale hartoperaties bij kinderen in Leuven zijn ook door ons vakkundig vastgelegd, naar volle tevredenheid van de medische staf. Dit in het kader van de HLHS, oftewel het Hypoplastic Left Heart Syndrome. Dit zijn kinderen die geen (of nauwelijks een) linkerkamer hebben, om het bloed rond te pompen en zodanig ten dode opgeschreven zijn binnen enkele dagen, als er niet meteen geopereerd wordt. Ze krijgen 4 á 5 operaties om levensvatbaar te worden / blijven te weten: De Norwood operatie (foto 1), de Glenn-operaties, de Fontan operatie 1x voor Li en 1x voor Re hypoplastisch en de Fenistratie-operatie. Deze zijn door ons gefotografeerd / gefilmd met uitzondering van de laatstgenoemde. Tegenwoordig is er een overlevingskans van één op de drie kinderen. Zo'n 30 jaar geleden overleefde niemand aangezien er geen technieken voorhanden waren.

Tevens hebben we een Bentall-operatie gefotografeerd / gefilmd (zie volgende pagina). Een Octopussy-operatie is ook bij ons gearchiveerd. Hierbij wordt het hart niet stilgelegd en worden coronaire vaten (kransslagaders) ingehecht. Daarnaast enkele VSD operaties (foto 2) gevolgd, waarbij het septum defect is. (gat in het tussenschot).

Enkele operaties van revisie - polsgewrichten en protheses voor polsgewrichten hebben we uitgevoerd in Ziekenhuis van Dordrecht in opdracht van Biomet Nederland bv. (zie volgende pagina)

Voor het Atrium medisch centrum te Heerlen een aantal plexus brachialis reconstructie operaties gedocumenteerd, bij kinderen met plexus-avulsies of rupturen. Deze micro-neurochirurgie operaties brengen veel verlichting voor diegenen die geopereerd worden, doordat hun functionaliteit hierdoor vaak (sterk) positief beïnvloed wordt en ze 'normaal' kunnen functioneren in hun dagelijkse bezigheden. (Zie foto beneden en bijbehorende illustratie van het defect en de reconstructie)

Welke operatie mogen we voor U vastleggen ? Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Het team van D&L graphics